Skip Navigation LinksYucca > Vodne postelje

Vodne postelje

Spanje je več kot le počitek, saj je to čas, v katerem se telo obnavlja, utrjuje spomine in kopiči energijo. Čeprav se v času spanja ne zavedamo svoje okolice, v telesu potekajo številni procesi, ki so nujni za normalno delovanje človeka. V povprečju prespimo od 6 do 9 ur na noč, kar pomeni približno tretjino svojega življenja!

Vodne postelje LECTUS so odlična rešitev za udobno in zdravo spanje. Vodna postelja se vam optimalno prilagodi ne glede na vašo starost, telesne mere in spalni položaj ter se vedno prilagaja tako, kot bi bila narejena posebej za vas.
Edinstvena lastnost vodne postelje je pravilna in enakomerna podpora vsakemu delčku vašega telesa. Voda, ki jo izpodrinejo izbočeni deli telesa ( npr. ramena, zadnjica ), enakomerno podpre vbočene dele telesa ( npr. ledveni predel - križ ).
Vsaka hrbtenica je drugačna in ima svojo lastno obliko. Če spite na pretrdem ali premehkem ležišču, se vaša hrbtenica ukrivi tako, da tudi ponoči nastaja pritisk na medvretenčne ploščice - diskuse.

Vodna postelja omogoča naravno lego vaše hrbtenice, zato diskusi niso obremenjeni. Zjutraj se boste zbudili s sproščeno hrbtenico in se spočiti podali v nov delovni dan. To potrjujejo priznani ortopedi in zdravniki ter tisoči zadovoljnih kupcev.

Vodna postelja Novara

Model vodne postelje Novara ima klasično prešito prevleko, izdelano iz neraztegljivega materiala, ki omogoča lažje obračanje. Bombažna prevleka je polnjena z votlimi poliestrskimi vlakni. Teža prevleke je 920 g/m2. Spodnja stran je iz frotirja. Prevleka je snemljiva in se lahko pere pri 40°C oz. čisti.

Vodna postelja Florrens

Zgornja plast prevleke je izdelana iz raztegljive pletenine Florrens, ki vsebuje Cashmere® vlakna in Aloe- Vero. Prešita prevleka je polnjena z votlimi poliestrskimi vlakni, ki ji zagotavljajo izjemno hitro sušenje. Teža prevleke je 1025 g/m2. Spodnja stran je iz frotirja. Prevleka ima antistatičen učinek, je snemljiva in se lahko pere pri 40°C oz. čisti. Zaradi antialergijske obdelave je posebno primerna za alergike.

Vodna postelja Verona

Prevleka modela Verona predstavlja najnovejšo generacijo prevlek za vodne postelje. Zgornja prevleka je izdelana iz dveh delov. Zunanji rob je iz umetnega usnja, ki se lahko čisti, ležalna površina pa iz bombažne pletenine s srebrnimi vlakni Silverline in Nanotex obdelavo, ki zagotavlja izvrstno prilagajanje telesu. Prevleka je polnjena z votlimi poliestrskimi vlakni. Teža prevleke je 1200 g/m2. Ima antistatičen učinek, je snemljiva in se lahko pere pri 40°C oz. čisti. Zaradi antialergijske lastnosti srebra je posebno primerna za alergike.

Vodna postelja Verona Visco DoubleTop

Visco DoubleTop je dodatni sloj ležišča debeline 6 cm, ki je s pomočjo zadrge nameščen na standardno vodno posteljo Verona. Polnilo je narejeno iz posebne visco-spominske pene s 3D zračnimi utori, ki ležišču zagotavljajo dodatno zračenje. Visco DoubleTop ohranja udobje vodne postelje in povečuje kompaktonost ležišča. Za 6 cm je višja tudi višina ležišča in s tem skupna višina postelje.

Vodna postelja Oktagon

Vodne postelje LECTUS lahko naročite tako v standardnih kot nestandardnih velikostih. Med slednje sodi tudi oktagonalna vodna postelja, ki se »bohoti« s premerom 240 cm in je prava poslastica za poznavalce vodnih postelj ter za ljudi, ki si želijo več. Njena prednost je predvsem v velikosti in obliki, medtem ko funkcionalnost postelje ostaja nespremenjena. Lastniki oktagonalne vodne postelje LECTUS lahko uživajo v objemu tople, široke in udobne vodne postelje.

Lahka vodna postelja AquaLight

Lahke vodne postelje so namenjene predvsem vgradnji v obstoječe posteljne okvirje brez dodatnega nosilnega podstavka. Uporabljajo jih predvsem otroci, starejši ljudje in bolnišnice, ki jim zadostuje udobje, ki ga nudi vodno jedro, visoko 8 cm s 50 % dušenjem valovanja.

Vodna postelja Wellness

Vodne postelje Wellness so namenjene udobnemu počitku po savni ali masaži. Na voljo so v velikosti 90 x 200 cm z lesenim okvirjem. Barvo okvirja izbira kupec iz osnovne barvne karte lesa. Posebna prevleka je izdelana iz originalnega medicinskega umetnega usnja skai®, ki je koži prijazno in odporno proti znoju.Podstavki:

Alu podstavek

Podstavek Praktik

Podstavek Praktik – zaprti

Podstavek BoxSpring

Lebdeči podstavek


Vzglavne stranice:

Kalipso 1

Kalipso 2

Kalipso soft 1

Kalipso soft 2

Kalipso duo


Kombinirane vzglavne stranice:

Triton 1

Triton 2

Triton metal

Titania 1

Titania 2

Titania middle

Titania metal


Oblazinjene vzglavne stranice:

Elara 1

Elara 2

Elara 3

Elara 2 duo

Galatea

Pandora

Mars

Sonce

Saturn

Pluton

Merkur

Venera

Jupiter


Posebni modeli vzglavnih stranic:

Elipta 1

Elipta 2

Elipta metal

Orion 1

Orion 2

Himalia

Havana (stranica + okvir postelje)

Boa (stranica + okvir postelje)

Hiperion (stranica + okvir postelje)

Satinato


Rjuhe in zaščitne prevleke:

Rjuhe Bella Donna

Rjuhe Satinesse Protect

Rjuhe za vodno jedro

Zaščitna prevleka


Vzglavnik:

Leticia


Odeje:
- Hefel Kašmir Wool GD (kašmir)
- Hefel Peking SD (svila)
- Peca L BIO (merino volna)
- Luxor BIO (kamelja volna)
- Lepena BIO (bombaž)
- Medico 400 (medico)
- Orion LUX (lux)
- Antidust LUX (lux)